Paarden zadels

Deze verschillen in de vorm van de zadelboom, die het geraamte vormt van het zadel. De zadelboom wordt gemaakt van hout of kunststof en bekleed met gevuld leer.Het dressuurzadel heeft geen gevulde kniewrongen en lange, rechte of zeer licht gewelfde zweetbladen, omdat een verplaatsing van het gewicht naar voren niet zo belangrijk is vanwege de gestrekte zit. Omdat de ruiter bij het springen zijn gewicht ver naar voren verplaatst en de beugels kort vastgespt, heeft het springzadel ver naar voren getrokken zweetbladen. Bovendien lopen de kniewrongen

verder door naar voren en zijn ze sterk opgevuld.


Tot slot het veelzijdigheids zadel: dat houdt het midden tussen een dressuur- en een springzadel. Het heeft een licht naar voren gebogen zweetblad en licht gevulde wronqen. Het zit ook met iets langere stijgbeugels goed.


De singel moet zo lang zijn dat hij makkelijk kan worden aangetrokken. Verder mogen de gespen van de paarden zadels niet direct onder de knie van de ruiter zitten. Ook moet de singel zo breed zijn dat hij niet in de huid snijdt. De zadelonderlegger beschermt het zadelleer tegen zweet. Hij moet zijn aangepast aan de vorm van het zadel.

Alles zoeken over paarden


Grotere kaart weergeven


Veel bekeken pagina’s
Eigen paard

Kenmerken friese paarden

Huifkartocht met paard

Friese paarden

Paard stalingen

Paarden en Ponys

Paarden verzorging

Appaloosa paard

Paarden zadels

Paardrijles

Paardenvrachtwagen

Andalusier paard

Appaloosa paarden

Lusitano paard

Gratis paarden

Quarter horse paard

Paarden trailers

Paarden manegeVerschillende typen Paarden zadels

In de rijsport zijn tegenwoordig drie hoofd typen paarden zadels te vinden:Alles voor en over Friese paarden

Gratis poster? Kijk hier!

Zoeken, kopen of bestellen?

Share