Huifkartochten, een knipoogje naar het verleden...

In het mooie Drentse landschappen vind je veel kinderboerderijen die huifkartochten organiseren.


Een huifkartocht is een niet alledaagse vakantiebestemming, deze huifkartochten zijn een leuke manier voor alle leeftijden om van de natuur en de omgeving te genieten. Even weg van de drukte, helemaal tot rust komen een mooie ervaring om niet te vergeten.

Waaruit bestaat een huifkartocht?

Ten eerste het paard, Fjorden worden het vaakst gebruikt voor huifkartochten. De Huifkar is voorzien van een grote witte zeil die door middel van een ijzeren geraamte over de huifkar wordt gespannen. Een typische oude western paardenkoets uit de 19de eeuw.  Markelo, Drenthe zijn de huifkartochten regio’s bij uitstek!


Voor u op huifkartocht op stap gaat krijgt u ook een aantal instructies, een aantal handelingen die u moet weten hoe u een paard moet mennen. Ook zijn er overnachtingsmogelijkheden bij huifkartochten.


Vaak worden de huifkarren ook uitgerust met:


  • Kook en eetegerei
  • Tafels en stoelen
  • Matrassen


Gemiddeld heeft een huifkar slaapruimte voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Een huifkartocht brengt het oude manier van transport weer tot leven, en dit kunt u als gezien samen van genieten.


U wilt er even tussenuit in de natuur? Overweeg om een huifkartocht te boeken, dit is zeker de moeite waard.Alles zoeken over paarden


Grotere kaart weergeven


Veel bekeken pagina’s
Eigen paard

Kenmerken friese paarden

Huifkartocht met paard

Friese paarden

Paard stalingen

Paarden en Ponys

Paarden verzorging

Appaloosa paard

Paarden zadels

Paardrijles

Paardenvrachtwagen

Andalusier paard

Appaloosa paarden

Lusitano paard

Gratis paarden

Quarter horse paard

Paarden trailers

Paarden manegeHuifkartocht, recreatief, sportief en tergelijkertijd ben je in de natuur.

Huifkartochten worden steeds populairder en dit met name bij gezinnen. Met z’n allen op de huifkar een weekendje weg is zeker een aanrader voor kinderen.Alles voor en over Friese paarden

Gratis poster? Kijk hier!

Share

Zoeken, kopen of bestellen?