Paardenvrachtwagen kopen of huren, maak de juiste keuze.

Het is de belangrijk dat een paardenvrachtwagen goed is ingericht, de capaciteit van paarden trailers variëren van 1 tot 8 paarden die veilig kunnen worden getransporteerd. Het is ook mogelijk de prijs van de paardenvervoer te delen met anderen, zo wordt de prijs van een strandrit nog goedkoper


Paardenvrachtwagen ideaal voor grote afstanden.


Het transport van paarden is een specialistisch vak waar de omgang met paarden, de verzorging onderweg, de inrichting van de paardenvrachtwagen en het juiste rijgedrag van de chauffeur van cruciaal belang zijn. Juist door geen concessies te doen aan het dierenwelzijn, kan men tot optimale prestaties  komen. Als het paspoort niet aanwezig is, dan is de eventuele bekeuring voor risico van de opdrachtgever.


De paarden worden vervoerd op risico van de eigenaar!


Tegenwoordig is het vervoer van paarden en pony’s een alledaase gebeurtenis en worden er grote afstanden afgelegd voor ruiterevenementen. Hiervoor kan een speciale paarden trailer gebruikt worden die achter een gezinswagen gehangen wordt of een comfortabele vrachtwagen. Er is een enorme keuze en voordat u iets koopt moet u de verschillende mogelijkheden goed overwegen zodat u koopt wat het beste past bij uw behoeften. Een paarden trailer is bijvoorbeeld heel geschikt voor kleine stallen en mensen die maar één of twee paarden hebben. Een grote rij of springstal heeft daarentegen een paardenvrachtwagen nodig waar vier of zelfs zes paarden in kunnen.

Paardenvrachtwagen kopen of huren.

De paarden hebbel alle ruimte en de motor is sterk genoeg om vele kilometers snel en veilig af te leggen. Of het nu gaat om een paarden trailer of een paardenvrachtwagen, het is heel belangrijk dat de bestuurder goed rijdt , veel paarden reizen niet graag en zijn moeilijk in te laden vanwege slechte transport ervaringen. Een bestuurder die weinig of geen ervaring heeft in het vervoer van paarden kan beter eerst een paar rondjes maken zonder paarden, vooral om te oefenen in achteruitrijden en draaien. Als u een vervoermiddel moet lenen, moet u er heel zeker van zijn dat alles in orde is en dat de bestuurder niet alleen goed rijdt maar dat hij ook goed verzekerd is en ervaring heeft met het vervoer van paarden. Het is ook altijd aan te raden iemand mee te laten gaan met de bestuurder, vooral als er jonge paarden vervoerd worden maar laat nooit iemand in de paarden trailer zelf zitten want dat is verboden.

Sommige paarden zijn gemakkelijk te vervoeren in een paardenvrachtwagen, maar niet in een paarden trailer, waar ze soms zelfs in vallen. Het kan helpen om de scheidingswand in de trailer weg te halen, zodat het gemakkelijker zijn evenwicht kan bewaren en dus meer op zijn gemak reist. Het kan ook geen kwaad om er altijd een bed in mee te nemen, zelfs als het vervoer middel een rubberen vloer heeft. Zo voorkom u niet alleen dat het paard uitglijdt, maar is de vloer ook gemakkelijker schoon te maken. De paarden kunnen ook plassen als ze willen wat de meeste paarden niet doen op een kale vloer. Rijd aan het begin van de reis altijd rustig en gelijkmatig zodat de paarden zich aan kunne passen. Als ze eenmaal gewend zijn aan hun omgeving, dan kunt u wat sneller rijden. Voordat u vertrekt moet u altijd het olie en waterpeil en de bandendruk controleren en zorgen dat er voldoende getankt is om uw bestemming te bereiken.


Neem ook altijd een volledige verbandkist en extra halster en koord mee. Tijdens lange reizen kunt u beter elke twee uur stoppen en even controleren of alles in orde is. Dat is natuurlijk veel gemakkelijker in paardenvrachtwagens die een gang hebben die speciaal voorzien is om de paarden of pony’s te inspecteren.Alle paardenvrachtwagens en paarden trailers moeten goed worden onderhouden. Ze moeten regelmatig gewassen worden om al het vuil van de buitenkant te verwijderen en de kans op roest zo klein mogelijk te houden. Verder moeten ze regelmatig een technisch onderhoud krijgen en alle kleine defecten moeten meteen verholpen worden. Een nadeel van een paardenvrachtwagen in vergelijking met een paarden trailer is dat hij duurder is in de aanschaf en dat u nog een ander voertuig nodig heeft, een dure aangelegenheid als u de belastingen, verzekeringen, het onderhoud en de algemene reparaties erbij optelt.


Alles zoeken over paarden


Grotere kaart weergeven


Veel bekeken pagina’s
Eigen paard

Kenmerken friese paarden

Huifkartocht met paard

Friese paarden

Paard stalingen

Paarden en Ponys

Paarden verzorging

Appaloosa paard

Paarden zadels

Paardrijles

Paardenvrachtwagen

Andalusier paard

Appaloosa paarden

Lusitano paard

Gratis paarden

Quarter horse paard

Paarden trailers

Paarden manegePaardenvrachtwagen of paarden trailer kopen / huren?

Het is een algemeen bekend probleem om uw paard of pony van A naar B te komen. De aankoop van een paardenvrachtwagen is dan ook een dure investering. Wel zijn er alternatieven in de paardenvervoer, sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in paardentransport. Paarden taxis zoals ze heten kunt u voor 1 of meerdere ritten huren om uw geliefde paard of pony naar een bestemming te brengen.


Alles voor en over Friese paarden

Gratis poster? Kijk hier!

Zoeken, kopen of bestellen?

Share