Paarden zadels

Een normale paardenstal is alleen geschikt voor paarden die regelmatig in de wei komen of minimaal enkele uren per dag in de overdekte manege of in de natuur lopen. Paarden hebben namelijk voldoende beweging nodig. Als ze die te weinig krijgen, zal de ruiter dat al snel merken Wat gezien wordt als slechte eigenschappen' van het dier is eenvoudigweg een compensatie van dit tekort. Een paardenstal voor een groot paard mag in elk geval niet kleiner zijn dan 3 x 2,5 meter. De wanden moeten tot 1,40 meter hoogte dicht zijn en daarboven moeten tralies tussen de naburige boxen zijn aangebracht.


Zo kunnen de dieren elkaar niet lastig vallen, maar toch contact met elkaar hebben. De deur moet minimaal 1,5 meter breed en 2,25 meter hoog zijn en een degelijke, paarden bestendige grendel hebben.

Het is mooi als de bovenste helft van de deur apart kan worden geopend, zodat er frisse lucht binnen kan komen en het paard naar buiten kan kijken Extra fraai is het als de paarden daarbij naar buiten kunnen kijken en frisse lucht kunnen opsnuiven De ramen moeten naar binnen kunnen kantelen en tochtvrij zijn aangebracht. De waterbak en voerbak moeten diagonaal van elkaar op schoft hoogte van het paard worden aangebracht, zodat het dier ontspannen kan eten en drinken.


Als strooisel kun je graan stro (behalve haver) maar in geval van stof allergie ook turf gebruiken Gelukkig vinden de stoeterijen al lange tijd gebruikelijke uitloopstallen ook steeds meer aanhangers onder particuliere paardenbezitters.


In plaats van een voor een wordt een klein groepje paarden samen in een grote loopstal gehouden Zo kunnen ze hier niet alleen een echt kudde gevoel ontwikkelen, maar hebben ze ook voldoende ruimte om zich vrij te bewegen.


Een goed en verzorgd paardenstal bepaalt grotendeels de humeur van uw paard!

Alles zoeken over paarden


Grotere kaart weergeven


Veel bekeken pagina’s
Eigen paard

Kenmerken friese paarden

Huifkartocht met paard

Friese paarden

Paard stalingen

Paarden en Ponys

Paarden verzorging

Appaloosa paard

Paarden zadels

Paardrijles

Paardenvrachtwagen

Andalusier paard

Appaloosa paarden

Lusitano paard

Gratis paarden

Quarter horse paard

Paarden trailers

Paarden manegePaardenstal, wat is een geschikte paarden stalling?

Paardenstal of weide houding? Hoewel het aantal aanhangers van weide houding toeneemt,is de 'hoofd verblijfplaats' voor de meeste paarden nog steeds een paardenstal of paarden stalling. Om ervoor te zorgen dat de dieren zich prettig voelen en goedgehumeurd blijven, moet een paardenstal geschikt zijn gemaakt voor paarden.


Alles voor en over Friese paarden

Gratis poster? Kijk hier!

Zoeken, kopen of bestellen?

Share