Een eigen paard

Een eigen paard kost 100 tot 150 euro per maand als je een eigen stal hebt en als het paard altijd buiten staat. De pensionprijs in een manege is 100 tot 600 euro.  Hier komen nog terugkerende kosten bij voor de hoefsmid, 10 tot 40 euro, voor de dierenarts, circa 300 euro per jaar (als zich geen ernstige aandoeningen voordoen), en voor de verzekering (circa 120 euro per jaar). Als basisuitrusting heb je een zadel, hoofdstel, halster, paardendeken, beenkappen of bandages, schoonmaakattributen en een stalapotheek nodig. Deze kost 500 tot 1000 euro, afhankelijk van de kwaliteit en de uitvoering.


Op je eigen uitrusting kun je rustig besparen, maar kies bij die van het paard voor goede kwaliteit. Dat is uiteindelijk goedkoper en vergroot de veiligheid van jou als ruiter.


Het is niet verplicht om een  paardenverzekering voor je eigen paard af te sluiten.  Paarden vallen in de meeste gevallen als huisdieren onder de particuliere WA-verzekering. Zo niet, dan kun je een paardenverzekering afsluiten om hoge kosten te voorkomen indien het paard bijvoorbeeld een verkeersongeval veroorzaakt. Om dat binnen de bebouwde kom alleen kleine huisdieren mogen worden gehouden, is het niet toegestaan hier pony’s te houden, die vallen namelijk onder landbouwdieren.


Alles zoeken over paarden


Grotere kaart weergeven


Veel bekeken pagina’s
Eigen paard

Kenmerken friese paarden

Huifkartocht met paard

Friese paarden

Paard stalingen

Paarden en Ponys

Paarden verzorging

Appaloosa paard

Paarden zadels

Paardrijles

Paardenvrachtwagen

Andalusier paard

Appaloosa paarden

Lusitano paard

Gratis paarden

Quarter horse paard

Paarden trailers

Paarden manegeEen eigen paard wat komt er allemaal bij kijken?

De maandelijkse kosten van een eigen paard zijn afhankelijk van je woonplaats! Of je bijvoorbeeld in de stad of op het platteland woont, en de hoeveel werk die je er zelf in stopt. Wie zijn eigen paard slechts een tot twee keer per week berijdt en het werk aan anderen overlaat, is natuurlijk duurder uit.Alles voor en over Friese paarden

Gratis poster? Kijk hier!

Zoeken, kopen of bestellen?

Share