Friese paarden kopen

Afhankelijk van de afstamming worden de paard ingeschreven in een van de registers (zie tabel registratieprocedures).

Het stamboekbewijs van de hoofdklasse, het KFPS-boek, is gedrukt in de tinten geel, geelgroen en lichtgrijs. De kleuren van het bewijs van inschrijving in het KFPS-d-boek zijn de tinten geel, rozerood en lichtgrijs.


Papieren van bijboek l zijn in de tinten oranje, roodbruin en lichtgrijs en dat van bijboek ll in de tinten rood, blauw en lichtgrijs.


Het bewijs van inschrijving is gelamineerd en gewaarmerkt met een voelbaar reliëfstempel van het de Koninklijke Vereniging ''Het Friesch Paarden-Stamboek''. Waarneer u een fries paard heeft gekocht, dan stuurt de verkoper het bewijs van inschrijving naar het KFPS, met op de chterkant van dit bewijs de naam en het adres van de nieuwe eigenaar.

Op het stamboekkantoor in Drachten zal het paard overschreven worden op naam van de nieuwe eigenaar, die daarmee automatisch lid wordt van het KFPS. Na betaling van lidmaatschap-en administratiekosten, ontvangt de nieuwe eigenaar het geldige bijwijs van inschrijving thuis.  


Een Friese paard kopen vergt dus eerst wat voorbereiden zodat u later niet met verassingen komt te staan!


Alles zoeken over paarden


Grotere kaart weergeven


Veel bekeken pagina’s
Eigen paard

Kenmerken friese paarden

Huifkartocht met paard

Friese paarden

Paard stalingen

Paarden en Ponys

Paarden verzorging

Appaloosa paard

Paarden zadels

Paardrijles

Paardenvrachtwagen

Andalusier paard

Appaloosa paarden

Lusitano paard

Gratis paarden

Quarter horse paard

Paarden trailers

Paarden manege


Friese paard kopen? Vraag een lijst op bij de  KFPS, met adressen van alle hengstenhouders!

KFPS speelt geen bemiddelende rol. Bij het kopen van een paard zijn een aantal zaken belang. Het belang rijkste bij een Friese paard kopen is het doel. Wees er altijd alert op dat een paard een geldig paspoort en stamboekbewijs heeft. Het chipnummer op beide documenten moet overeen komen met de chip van het dier, die in het midden van het links halsvlak ,circa 10 centimeter onder de manenkam , is aangebracht.Alles voor en over Friese paarden

Gratis poster? Kijk hier!

Zoeken, kopen of bestellen?

Share